keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kevättä kohti

... mennään niin että kohisee - tai ainakin pitäisi mennä, vaan kun ei ole edes kunnolla talvi tullut niin voikos tulla kevättäkään? Tuleekos sitten vain suoraan kesä ja helteet? Mene tiedä näistä nykykeleistä - ei oo mihinkään luottamista - ei oo :)Luntakaan ei ole juuri nimeksikään. Edes lumitöihin ei ole vielä ehtinyt kunnolla päästä, saatikka kyllästyä ja talitintit pitää jo laulukilpailujaan aivan kuin olisi maaliskuu!

Muuten aika menee nykyään niin nopeasti näissä MUMMU-touhuissa ja -huumassa, ettei ehdi edes blogia päivittämään.... Mummun tiitiäinen on jo ristittykin, joten nyt aletaan sitten odottamaan seuraavia juhlia:  1v ja sitten 2v ja sitten ja sitten ja rippijuhlat ja armeija ... vai miten se menee :) Niin se aika kuitenkin kuluu.
Pitäisiköhän jo aloittaa villapaidan neulominen ekaluokkalaiselle - että ehtii valmiiksi.
No ei nyt sentään noin hitaita vielä olla täälläkään. Onhan tässä jo ehtinyt puikot kilistä ihan vauhdilla pikku-Vitolle. Mummu on kutonut sukkaa, lapasta, kastemekkoa, pipoa ja pari kesäpuseroakin. Ja ruokakaupassa käydessä tahtoo jalat viedä vain vauvanvaateosastolle... Ah' tätä mummouven onneva!

Kutomisen ohessa päätin inventoida vuosien varrella hankkimani lankavarastot, ettei jokaisen uuden neuleprojektin takia tarvitse lankakauppaan lähteä. Yllätys oli melkoinen! Lankaa löytyi yli 26 kg!! No nyt ne on laatikoissa laaduittain, hyllykkö tilattu puusepältä ja laatikoiden sisällöt ekselissä - kätevää ja ammattimaista - eikö totta :)! Jotain hyötyä noista työelämän ekseliopeista, vaikken koskaan varsinaiselle kurssille firman piikkiin päässytkään :D!

Tästä se lähtee!
Itse kevättouhut meinaavat ihan unohtua tässä mummu-humussa. Yht'äkkiä viimeviikolla huomasin, että on jo helmikuun yläkuu ja on kiireesti kaivettava ensimmäiset siemenet esiin. Nyt on nimittäin aika pistää chilin ja paprikan siemenet itämään, jotta ehtivät tuottaa kunnolla satoa lyhyen kesän aikana.
Muuten tänä keväänä tulen olemaan erittäin hillitty ja hallittu näissä taimihommissa, enkä päästä tätä lähtemään lapasesta, kuten kävi viime keväänä :).  Ainoastaan nämä chilit ja paprikat sekä Black Cherry - kirsikkatomaatit omasta takaa, loput sitten taimikaupasta. Sounds like a plan!
Tässä on samalla menossa kokeilu, josko viimekesänä viljellyistä paprikoista otetut siemenet lähtevä itämään. Sehän olisi jo kerrassaan omavaraista.

Yrttejä tietysti täytyy laittaa myöhemmin ja hieman myöskin kukkasia - mutta kohtuuvella, kohtuuvella!

Tästä kaikesta touhusta huolimatta olen nyt sitten virallisesti työtön työnhakija! Ja silläkin saralla tuli heti alkuun pieni yllätys, sellainen johon vain työvoimaviranomaiset pystyy :). Luulin nimittäin olleeni työtön työnhakija vuoden alusta alkaen ja topakasti pistin päiväraha-anomuksen sisään heti, kun kolme viikkoa oli tammikuusta kulunut. Tänään sain päätöksen: Olette oikeutettu päivärahaan vasta 21.1.2014 alkaen, koska olette saanut kuukauden lomakorvauksen työnantajalta.... No enhän minä tuota noin ole osannut ajatella, luulin, että kun olen vuoden pois listoilta niin se riittää... Hohhoijaa, no ehkä ne päivärahat tästä vielä alkaa pyörimään ja voin taas käydä ruokakaupassa :). Siihen asti on vain elettävä vauvantuoksulla ja mummu-höyryllä :)

Tinttien lauluja kuunnellen kevääseen mennään!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti