torstai 20. helmikuuta 2014

Harrastuksia ja hurahduksia riittää


Talvikalastus ja sen suuret saaliit ovat pitäneet meidät ja muunkin suvun kuhan ja ahvenen maussa hyvin kiinni. Viimeviikkoiselta verkkoreissulta tuli pannulle 1200g ahven - riitti hyvin syömistä kahdelle ja lisäksi kuhia mielin määrin.
Made on nyt tämän hetken sesonkituote ja sitä on myös verkkoihin käynyt kiitettävästi. Melkoisen suun mukaista on madefilekeitto, voilla ja kermalla höystettynä ja kyllä lääkäritäti taas niin kiittää, kun kolesteroliarvoja mittailee .. :)
Käytettyjä lähiruoka-aineksia ovat lisäksi hirvenliha, marjat ja muut omat säilykkeet. Mukavaa, kun voi käyttää päivän esim. pelkästään kaalikääryleiden vääntämiseen - ja ah' se maku!

Nyt olenkin asettanut uuden ruokaunelman: Juhannuspöydässä haluan asetella lautasille itsetehdyt makkarat! En ole moisia koskaan tehnyt, en edes kunnolla nähnyt miten niitä tehdään, mutta haasteitahan täytyy olla. Lihamyllyn makkarasuuttimella olen jo tilannut ja suolien hankinta on käynnistymässä - no ehkei ihan vielä, saattavat mennä tukkoon ennen juhannusta :). Ans'kattoo mitä tästä tulee, mutta ajatus tuntuu mukavalle ainakin vielä tässä vaiheessa. Voihan olla, että juhannusruokakassin pohjalle täytyy pistää pari Tapolan lenkkiä, ihan vaan "in case of" :D.
Unelmani toteutukseen olen hakenut ja varmasti saankin, tukea alan ammattilaiselta. Tässä vaiheessa jääköön nimi vielä salaisuudeksi, mutta jos kohoan maailman maineeseen makkaroitteni kanssa, en epäröi tukihenkilöitäni paljastaa ja kiitellä makkara-oscarin jakotilaisuudessa :)

Orkideat  tänään
Onhan näitä harrastushurahduksia tässä kuluneen vuoden mittaan ollut, esim.  orkideat. Esittelin täällä todella kauniita kuvia kukkivista perhosorkideoistani joku aika sitten...
Niiden osalta tarina menee näin: Hankin orkidealannoitetta, jotta saisin kasvit täydelliseen loistoon. Kaikki hyvin tähän asti. Sekoitin lannoitteen ja upotin ruukut siihen ohjeiden mukaan..... Ikävä kyllä olin lukenut lannoitemäärän väärin ja käytin n. 10-kertaista määrää lannoitetta sillä seurauksella, molemmat perhosorkideat kuoli :(.  Se minun vanha orkideani (tuossa valkoisessa ruukussa) sinnittelee vielä ja sen jälkeen olen hankkinut kaksi uutta orkideaa, mutta vain toinen niistä on enää hengissä... Ei mene kuin Strömsössä näiden(kään) kanssa.

Minä olen orkidealapsi :)
Madeiran reissulta toin tuliaisina 10 kpl orkidean mukuloita. Jalo ajatukseni oli kasvattaa ne itse ja antaa sitten tuliaisiksi.
Yhdeksän kuoli ja yksi jäi henkiin - se on tuo rehevä vihreä piikki tuossa ruskeassa törössä :D. Näin jäi tuliaiset antamatta! Joten, jos joku teistä lukijoistani on menossa Madeiralle, please, ostappa pari pussia orkidean mukuloita mummulle - niin voin jatkaa harrastetta, muuten tämä kerrassaan loppuu kesken tällä tuhoutumisvauhdilla :)


Kukintaa odotellessa
Kukkahommiini liittyy myös pelargoniat. Niitä olen talvehdittanut jo ennen mummuksi tuloani (liekö ollut enne). Eilen kävin hakemassa taas kymmenkunta ruukkua kellarista. Karsin, leikkelin ja kastelin ja näin ne nyt rehottavat kesää odotellen :)


Aamuisessa lehdistötilaisuudessa keittiönpöydän äärellä on aikaa tutustua maamme poliittiseen tilanteeseen ja muihin epäkohtiin. Siitä se päivä lähtee mukavasti liikkeelle, kun lukee lehdestä oikeuden "vapauttavia" päätöksiä naisiin ja lapsiin kohdistuneista väkivallanteoista, köyhimpään väestönosaan kohdistuvista veronkorotuksista jne. jne.  Sen jälkeen onkin hyvä siirtyä tamppaamaan mattoja. Ennen laitoin maton tilalle jonkun esimiehen, nyt siihen on helppo kuvitella joku päättäjistä - riippuu päivästä ja otsikoista :). Matot ovat pysyneet pölyttöminä jo pitkään!

Otsikoista puheenollen - ei ollut naurulla rajaa, kun männä viikolla luin IL:n raflaavan otsikon koskien VoF tähteä: "Antti Railio kävi kuoleman portilla - morfiinia suoraan suoneen"!
Ensimmäinen ajatukseni oli tietysti, että voi miesparka ja pienet lapsetkin...
No joo, hän oli sairaana saanut lääkitykseksi morfiinia suoneen...
Voi pyhä jysäys tätä keltaista lehdistöä ja minua, kun näitä otsikoita luen:(.
Nyt siirrynkin lukemaan Viherpiha-lehteä ja kirjahyllystä puutarhakirjoja, niiden otsikot tarkoittaa sitä mitä tekstissä seuraa :)

Muu vapaa-aika meneekin sitten kuntosalilla, tupperware- yms. verkostomarkkinointikutsuilla. Niissä on yleensä hyvät tarjoilut, muttei tilauspakkoa.
Jostakin kumman syystä viimeaikaiset hankinnat ovat pääsääntöisesti olleet sieltä vauva / lapsiosastolta. Mummuhuuru ulottuu siis kaikkialle - ei voi estää, enkä muuten edes halua :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti