torstai 6. maaliskuuta 2014

Mummu teknologian pyörteissä

Voi hyvät hyssykät tätä maailman menoa ja muutosta. Ei sitä niin ehtinyt huomatakaan silloin,  kun itse pyöri siinä mukana, mutta nyt kun kiire tulee jo biojäteastian tyhjentämisestä, niin muutoksen vauhtia ei voi olla huomaamatta.

Tarkoitanko vain muutoksen vauhtia ja teknologian kehitystä? No en! Tarkoitan myöskin sitä, miten meillä kaikki laitteet ja vehkeet tehdään eritavalla = heikommin ja heikommin niin, että eivät tahdo enää takuuaikaansakaan kestää!
Esimerkkinä vuosi sitten ostettu kännykkä. Ensin meni laturi, joka rikkoi akun. Takuuaika noilla oheistuotteilla onkin vain 1/2 vuotta, kun se itse kännyllä on 2 v.
No eihän siinä auttanut muu, kuin ostaa uudet vermeet ja nyt taas pelittää. Ehkäpä tämä sama ilmiö ehtii toistumaan vielä toisenkin kerran, ennenkuin koko kännykkä lakkaa pelittämästä välittömästi takuuaikansa täytyttyä..

Joulukin on jäänyt tässä pyörteessä jo kahden kuukauden taakse, mutta unohdin täysin hehkutella joululahjaani - uusi täppäri - olin kiltti koko vuoden ja sain sen, kun itse ostin :D.
Kuuntelin sujuvasti täppärin vastaista lausesurinaa sohvan nurkasta viikkotolkulla ennen ja jälkeen joulun, mutta nyt se on pikkuhiljaa vaimennut. Herrahenkilö on jopa ihan itse, omin kätösin näpräillyt täppäriä, etsien Sotshin tietoja ja viimeksi mökillä katseli jopa suosikkisarjaansa siitä. Ah autuutta, kun sain itse samaan aikaan rauhassa keskittyä Emmerdaleen = täppäri on hintansa haukkunut "het' kerta linttuulla" :D.
Mainio vehje siis - kaikki mummukuvat aina mukana esiteltäväksi turuilla ja toreilla - tuttujen ja tuntemattomien kyllästymiseen asti :). Sama pätee tietysti myös kännykkään - onhan ne samaiset mummukuvat tietysti sielläkin. Tämä tietysti vaati sen, että opin käyttämään kameran wihviä sekä täppärin että kännyn WMU-appsia! Mutta mitäpä sitä ei mummu kuvagalleriansa eteen tekisi :)
Sitä tässä vain tämän vehkeen osalta ihmettelen vieläkin, että miten minä, joka olen aina ollut jonon viimeinen (jos edes sekään) uusien laitteiden hankinnassa, olin nyt niin nohevana?! En tiedä - mutta käytössä on Asus Nexus 7, wihvillä ja simmillä varustettuna ja voi että, kun mummu tykkää :).

Tämä oli sitä miilaik -osastoa ja nyt siirrytään sille oikealle, dislaik- osastolle, nimittän televisioiden HD Ready -tilanteeseen!

Mummulassa (jossa pappakin asuu), on käytössä 6 TV:tä, joista 5 on varustettu tällä maagisella HD Ready tarralla. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa, selvisi meille(kin) vasta Sotshin kisojen aikaan, jolloin muutamat TV-kanavat lähettivät HD-lähetystä erillisellä kanavalla. Nämä kyseiset kanavat tulivat näkyviin kanavataulukkoon vain yhdessä TV:ssä, jossa on ulkoinen HD-digiboxi kytkettynä... Näissä muissa 4:ssä TV:ssä jää kysymysmerkin taakse tuon HD Readyn sisältö, koska TV:t eivät näille puhtaille HD- kanaville edes virity... Mitähän tämän ns valmiuden kanssa tapahtuisikaan, jos TV-lähetykset siirtyisivät pelkästään HD-lähetyksiin? Nähtäisiinkö enää mitään vai onko valmius sitä, että vastaanotin pystyy käsittelemään HD-lähetyksiä vaikkei kuvan taso sitä vastaakaan... Mene tiedä mikä valmius tämä on!  Vähän enemmän ärsyttää tällainen, mitä ei pysty tarkalleen tietämään ennenkuin se joku aamu on edessä ja auttamattomasti itkupotkuraivari saa vallan...
pyromaniaa

Jotain selkeää elämässä sentään vielä on, kuten puunteko ja risunpoltto. Siinä ei tarvita muuta valmiutta kuin habaa hihaan ja tulitikut taskuun, niin molemmat sujuu ilman ihmettelyä.  Puut kaatuivat, kasautuivat kauniiksi pinoksi ja risut paloivat tunnelmallisella liekillä... Tämän kävimme kokemassa mökillä männäviikolla.



Mökiltä löytyy inspiraatiota myös muille
pikkuaskareille, kuten takkaruusut - sytykkeet kun on siellä aina tarpeen. Ovat käytössä myös kotona - helppoa ja ah niin ekologista



Chilit ja paprikat


Toinen selvä asia on, että kun pistää yläkuulla siemenet multaan itämään niin sieltäpä taimia poksahtelee pinnalle kovalla vauhdilla. Nyt jo maistuu suussa chilit ja paprikat.



Ensiviikolla onkin aika vaihtaa kukkiin mullat ja pistää tomaatinsiement itämään = maaliskuun yläkuun aika.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti