keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Valmistautuminen

... kameran käyttöön  on sujunut vaiherikkaasti. Sen verran olen opasta lukenut ja kameran mainoksia, että wihvi-valmius on koneeseen luvattu. No - tekniikasta valveutuneena (?) päätin, että kyllähän minä nyt yhden wihvin saan kameran ja kännyn välillä toimimaan ja eikun hommiin.
Oppaassa ei sanottu mitään muuta kuin että wihvi on. Siitä sitten vain kameran asetukset kohdilleen, mutta ei mene wihvi-verkko päälle ei millään. Känny kohdilleen, muttta sanoo että "camera disconnected". Ja tätä veivuuta oli sitten yhden illan verran, kunnes aamulla meni pinna ja kun ei edes Nikonin sivuilta löytynyt apua, otin yhteyttä tekniseen tukee ja pyysin linkkiä perusteellisempaan oppaaseen.

Aamu
Mailivaste tuli tosi nopeasti ja siinä linkki oppaaseen. Toimin näiden ohjeiden mukaisesti, mutta ei toiminut edelleenkään. Aloin jo kirjoittaa uutta tulisempaa mailia, mutta päätin lukea ohjeet loppuun saakka. Siellähän se sitten oli,  viimeisessä kappaleessa: Wihvi toimii vain, jo kamerassa on muistikortti paikallaan!!!  Minkä ketkun vuoksi tätä ei oltu kirjoitettu: A) kameran mukana tulleeseen pikaoppaaseen B) Heti tuon Wihvi-osuuden alkuun?!!?!? Äkämystystä! Tästä teinkin reklamaation - ystävällissävyisen kylläkin - uskokoon ken voi :)

DODDIIN - no eipä ollut muistikorttia ei, koska en ollut vielä sellaista hankkinut tähän kameraan.
Lainasin siis kortin vanhasta kamerasta ja avot - connection succeeded - indeed :)
Maapallon synty :)
Voi sitä riemua ja riehua, mikä vanhan softakoodarin sielun valtasi, kun sai tämän pienen asian ihan itse tehtyä - tai no siis, oppaan avulla, mutta että ongelma ei ollutkaan omien korvien, vaan loppuviimeksi kuitenkin rivien välissä :)

Nyt on siis kaikki esteet kameran käytölle poistettu - ei muuta kuin kuvaamaan ja sitähän onkin jo tehty monta akullista. Näytteitä mukana :)

... matkalle lähtöön on ollut menossa jo usemman viikon :). Kohteena syyskuun lopun lomalle on Madeira, tuo kaikkien kehuma "luontoparatiisi".  Odotukset ovat tietysti korkealla niin maisemien kuin ruoankin suhteen. Ja huushollimme herrahenkilö odottaa vesi kielellä, että pääsee maistelemaan paikallisia leivoksia ja muita makeita herkkuja.

Matka on aiheuttanut paikallista kuhinaa myös verkkokauppaan, kun piti uusi matkalaukku hankkia. Yksi onkin jo saatu ihan kotiin asti ja eiköhän sillä selvitä, minä siis. Herrahenkilöllä on oma laukkunsa, tietty - eihän siihen yhteen laukkuun nyt mahdottomia mahdu - on sillä aina NIIN paljon kamaa mukana :)

... kunnon kohottamiseen on myös aloitettu. Olen muistaakseni jo aiemmin kehunut kovasti paikallista kuntosalia aktiivisuudesta ja reiluudesta. Se on taas tullut kovasti todistettua tämänkin kesän aikana. Minulle iski kesä-väsy kuntosalin kohdalla joskus toukokuussa, niin elokuussa tulikin jo sähköpostia otsikolla "missä olet" :)... Nyt olenkin  kohta pariviikkoa reenannut - ja vielä pariviikkoa jäljellä ennen lomaa - eiköhän se siitä :).  Tänään kävin uusimassa sopimuksen salilla ja näin ollen talven harjoittelut on taattu. On se mukava, kun joku vähän katsoo selän takana, että kunto säilyy - olkoonkin, että sen(kin) takana on loppuviimein kuitenkin pisnes :).

.... talven varalle näkyy pakastimien ja kellarin täyttymisenä. Tänä vuonna tuli säilöttyä pitkästä aikaa myös avomaankurkkuja (n.10kg). Ja täytyypä sanoa, että kelvollisia tuli ja kahta sorttia, valkosipulilla ja ilman. Herrahenkilö toppuutteli, että ei saa tehdä liikaa, ettei jää syömättä. Nyt se toppuuttaa, että pidetään taukoa syömisessä, etteivät lopu kesken... Elä tässä sitten :)!
Kasvihuoneessa on vielä chilit ja paprikat "tuotannossa" ja omenoita puissa piirakoita ja kuivausta varten. Kuivatut omenat tekevät vain niin hyvin kauppansa, että ei ole vielä talvea varten jäänyt.
Viimesyksynä tein ensimmäisen kerran tomaattisosetta itse ja nyt piti kokeilla uudelleen. Hyvää tuli tästäkin, vaikka reseptin kokeilumielessä vaihdoin.

Suosittelen säilöntää kaikille myös stressin poistoon! Siinä "maiset murheet unhoittuu", kun padat ja kattilat porisee hellalla ja purkit kolisee. Ja se maistamisen riemu!! Älä jätä väliin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti