torstai 5. syyskuuta 2013

Syksyn rauhaa

... puutarhassa
Sireeni syyskuussa
Kaikenlainen hektinen touhuaminen ulkona puutarhassa ja kasvihuoneessa alkaa pikkuhiljaa vähentyä. Ne muutamatkin puutarhan pakolliset hommat, kuten kompostin tyhjentäminen ja syyslannoitus, on nyt tehty! Samalla huomasin, että raparperi on päättänyt lähteä uuteen kasvuun, joten kohta on taas "raparepi-piirakan" aika. Toinen syksyinen "ihme" on se, että sireeni on aloittanut kukinnan uudelleen - toivottavasti ei sentään tulppaanit päätä nousta kukkimaan nyt syksyllä ...

Höpsähtänyt puutarhuri ehti tuossa välillä potemaan syksyn ensimmäisen flunssan.
KOLME pitkää päivää sisällä nokka tukossa ja kuumeessa, kun ulkona oli mitä ihanin sää. No nythän tuo kaunis ja lämmin sää näyttää vain jatkuvan ja jatkuvan, eikä sienien poiminnallakaan ole niin kiirettä. Parin sienireissun jälkeen vain muutamat rouskut korin pohjalla ja yhden suppilovahveropikkelssin aineet. Ei oikein hyvälle näytä vielä...

... sohvalla
Tuossa sairastaessa ehdin tutustua erittäin perusteellisesti television ohjelmantiin ja kykyyn viihdyttää!
Eihän TV:stä yksinkertaisesti tule enää mitään katsomisen arvoista. Jos jotain on odotettavissa, niin vasta syssymmällä,  jos sittenkään. No,  Solsidan jatkuu, se on hyvä asia ja siihenpä se taitaa sitten jäädäkin. Harmillista. Jokus aikoinaan on ollut tarjolla paljon hyvää kotimaistakin draamaa, mutta mihinkähän ne kaikki luparahat ja tukiaiset oikein menee - ei ainakaan ohjelmatuotantoon. Täytynee varmaankin keskittyä itse tuohon draaman tuottamiseen, tosin osallistuminen ei ole niin kivaa kuin katsominen :)
No ruokaohjelmia kyllä riittää - Ulla leipoo - Leila Leipoo - Kyllikki leipoo ja Sirkka siivoaa. Leivotaan kotimaassa, Ruotsissa, Norjassa, pohjoisessa ja etelässä ja ihan varmasti Virossa, Ranskaa ja Italiaa unohtamatta. Ja näistäkin ruoka & leivontaohjelmista on karsittu pois ne mukavat, kiinnostavasti ja hyvin tuotetut.

Luonto-ohjelmat (Solsidanin lisäksi) ovat valopilkkuja muuten niin mustalla TV-taivaalla. Ne ovatkin yleensä hyvin tehtyjä ja tuotettuja ja todella mielenkiintoisia. Mutta ei luontokaan jaksa päivästä toiseen kiinnostaa - tosin ei ole vaihtoehtoja, jos toisaalla on tarjolla vain taikinaa tai väkivaltaa.

... lomalla, lomalle, lomassa, lomaan?
Tässä alkaa olla syksyn myötä aika kääntää ajatukset tulevaan lomaan! Jos sitä nyt meikäläisellä lomaa on, mutta ainakin reissuun ja siihen liittyvän rekvisiitan hankintaan eli uusi kamera on jo kolahtanut postilaatikkoon ja matkalaukku myös :). Kyllä nettishoppailu on kivaa!

Joskohan sitä tämän kameran kanssa aloittaisi siten, että ottaisi toiseen käteen käyttöoppaan, toiseen laitteen ja lähestyisi asiaa huolella.  Voisi saada aivan toisella tavalla irti kameran ominaisuuksista, jos edes tietäisi mihin sillä on mahdollista päästä :D.

Tosin ensimmäinen filmirulla on jo täynnä (akullinen kuvattu) ja ihan ok kuvia - ei siinä valittamista. Näinköhän sittenkään jaksan tuota opasta lukea ...


.... lopussa
Oheisessa kuvassa oiva esimerkki erivaiheessa olevista projekteista, joilla kuitenkin PITÄISI olla sama loppuaikataulu :)

PS Tämän viikon kirjallisuusvinkki:
Sain äitienpäivälahjaksi  Teresa Välimäki - Johanna Lindholm: Purkissa! -kirjan. Nyt olenkin keskittynyt tuottamaan noilla resepteillä erilaisia lisukkeita ja herkkuja. Suosittelen kaikille herkku.... suille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti