keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Syytä uskoa

... kuihin ja muihin menninkäisiin!
Minä nimittäin testasin tuota yläkuu - alakuu oppia  konkreettisesti. Kylvin siemenet kuun  pimennysvaiheessa ja mikä on tulos - mitään ei nouse! Ainoakaan samettiruusun siemen ei ole nähnyt tarpeellisesksi itää. Nyt täytyy sitten vain odotella ensiviikolle ja pistää kylvös uusiksi!
No ensiviikko  onkin tämän opin mukaisesti elettynä erittäin kiireinen - täytyy kouluttaa taimia ja pistää viimeiset kukkaset ja yrtit itämään.

Taimien lannoittamisesta olen yrittänyt etsiä tietoa kaikkialta ja lopulta päädyin tulokseen, että vasta 3 viikon kuluttua istutuksesta saa lannoittaa. Tätä tottelin ja huomasin, että se oli ihan vihoviimeinen hetki aloittaa lannoitus. Taimi- ja kylvömulta on niin vähäravinteista, että siitä ei riitä voimaa kasvuun. Mieluummin jossain 2 viikon tienoilla on syytä siirtyä ulkoiseen lannoitukseen. Taimet nimittäin vahvistui silmissä ja kasvupyrähdys on silmin nähtävissä.


Kokeilevana puutarhurina pistin koetukselle myös viisaampien opin: älä kastele multaa istutusvaiheessa... No enhän minä tuota muistanut (ollut sisäistänyt / uskonut), joten ei muuta kuin multa märäksi ja taimet sinne. Noooh - kyllähän niistä suurin osa jäi henkiin. Ainoa minkä menetin kokonaan, on pensastomaatin taimet. Lohdutin itseäni, että eiväthän ne olisi minnekään mahtuneetkaan - ainakaan kasvihuoneeseen - siis pitäköön tunkkinsa :)

Syytä uskoa kasvien ihmeelliseen kykyyn sietää kylmyyttä. Ruohosipuli on nimittäin talvehtinut kasvihuoneessa todella hyvin ilman mitään peitteitä. Siellä on jo hyvät alut näkyvissä ja odotankin sitä hetkeä, kun voin sieltä ensimmäisen varren leikata ruokaan :) NAMS! Persiljan ja salvian jätin sinne myös talvehtimaan, mutta niissä ei ole vielä elonmerkkejä.

Syytä uskoa myös, että FB:n arpajaisissa voi voittaa! Olen tuon ihmeen kokenut henkilökohtaisesti ja voittanut Kivikankaan "tykkäys-arvonnassa"  5 mm Ahti superkulta volframmorrin, jota sitten viimeviikonloppuna uittelin kahden ahvenen verran :).

Haluan uskoa, että tänäkin vuonna kesä vielä tulee ja toivottavasti lämmin sellainen. Se on ainakin todistettu, että tuolla taivaalla möllöttövässä pallossa energiaa löytyy. Ei tarvittu muuta kuin muutama tunti pilkillä, niin kasvot on kuin nokisutarilla ja käsissä hauskat rajat rystysten kohdalla. Ei voi edes narrata olleensa aurinkorannoilla tai sitten on täytynyt sammahtaa sanomalehden alle.  Siirrynkin tästä kahvikupin kanssa terassin puolelle luppoistelemaan aurinkoon :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti