tiistai 2. huhtikuuta 2013

Aika kuluu

... ja kesä lähenee hurrrrjaa vauhtia - siis kalenterin mukaan. Ulos katsoessa ei juuri ole vielä kesästä toivoa, koskapa hankipakat eivät ole muuksi muuttuneet viimeisten viikkojen aikana ja nyt vielä lupasivat lisää lunta loppuviikosta. Pieni sisäinen puutarhurini itkee :).


Tämän viimeisen parin viikon aikana on kaikki taimennukset, koulutetut ja kouluttamattomat, kasvaneet aivan tuhottomasti. En kyllä käsitä mihin niitä tungen, jos tuonne kasvihuoneeseen ei kohta pääse. Tulossa siis kotikutoinen tuskafestivaali melko pian.

Etsiäkseni todisteita myöhäisestä keväästä (meteorologit puhuvat vain keskiarvoista), katsoin viimekevään muistiinpanojani: 6.4.2012 oli kasvihuoneessa maa täysin sulanut ja 6.5. kylvin jo yrtit sinne itämään. Mitäpäs luulette, josko tuo neljän päivän päästä olisi maan sulattanut, kun ulkopuolella on tänään puolimetriä lunta :(... Oih&Voih!

Kelloköynnös

Kelloköynnös istutuksen jälkeen
on tämän vuoden "uutuus" kasvatuslistallani. Ostin pussillisen siemeniä hyvissä ajoin. Vastoin tapojani luin kylvöohjeet siemenpussista ja liotin siemeniä ohjeen mukaan ennen kylvöä (melkoisia limaklönttejä tuli). Kylvön suoritin helmikuun puolivälissä ja sitten seurasi vain odotusta. Siemenet itivät kahdessa viikossa prosentilla 100% . 
Kasvattelin niitä noin 3 viikkoa kylvöastiassa, kunnes siirsin ne suoraan suuriin, n 5-7 litran muoviruukkuihin, joissa aion ne myöskin ulkoistaa, kunhan säät sallii.
Kelloköynnös 3 viikon kasvun jälkeen
 Kasvu on erittäin hyvällä mallilla - voi aiheuttaa vielä  ongelmiakin, jos ihan hurjasti venyvät pituutta. Pussin kupeessa on kauniit siniset kellokukat - saas nähdä mitä näistä tulee :)


Pääsiäinen
Nuotioherkkuja
meni täysin leppoistelun, syöpöttelyn ja ulkoilun merkeissä. Säät oli mitä mainioimmat ja nyt onkin sitten mukavasti pipon rajat poskilla :).

Oltiin toki pilkilläkin ja siltä reissulta on ihan pakko jakaa tämä totuus näin meidän kesken:  miehet kannattaa ottaa pilkille mukaan vain tekemään reikiä ja pistämään toukat koukkuun. Naiset ne kalat loppuviimeksi sitten kuitenkin saa, joten nytkin ukoille jaettiin vain pilkkimisen kokemusta :).


Paluu arkeen

alkoi heti tänä aamuna kuntosalin kautta! Kello soi 06:45 ja sitten 1.5 tunnin rehkinnän jälkeen olin "syömäsyntini" sovittanut - tältä erää.  Ulkona olisi kyllä nytkin sellainen "syyllistävän" kaunis hiihtosää, mutta onneksi jalat huutaa edelleen hoosiannaa eilisen piiiiiiitkän jääkävelyn jäljiltä, niin voinkin tästä siirtyä hyvällä omalla tunnolla sohvan nurkkaan katsomaan, kun vesi tippuu räystäiltä ja tintit rakentaa pesää pihatammen pönttöön :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti